Skip to main content

Συνελήφθη ο 78χρονος που πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια

Στο παρελθόν ο ηλικιωμένος άντρας είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του. Ξαναχρησιμοποίησε όπλο κατά προσφύγων.

Στη σύλληψη ενός 78χρονου, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Λέσβο, μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό ενός 16χρονου πρόσφυγα από τη Συρία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 78χρονος διαμένει σε σπίτι, πολύ κοντά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το όπλο του εναντίον όσων προσφύγων εισέρχονται στο κτήμα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο, μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδερφού του.

Η οικογένεια είχε αποχωρήσει από τον καταυλισμό, μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης, εκτός κινδύνου. Ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονταν στη Λέσβο μόλις δύο μέρες, καθώς είχαν αφιχθεί στο νησί την Κυριακή.