Skip to main content

Σκληρή γραμμή Γερουλάνου για τους Μεσογειακούς

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι στην περίπτωση που η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων δε δεχθεί τις μεγάλες μειώσεις στον προϋπολογισμό των αγώνων, αυτοί δε θα γίνουν στη χώρα μας. Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε τους Μεσογειακούς «πολύ μεγάλη πολυτέλεια για την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «τους κάνουμε επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μας εξέθεσε παγκόσμια».

 Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση του υπουργού ότι « είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση να μη διοργανώσουμε τους Μεσογειακούς, αλλά παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να λάβω μια τέτοια απόφαση, εάν χρειαστεί». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε ότι εφόσον η ΔΕΜΑ δε δεχθεί τα νέα οικονομικά δεδομένα για τους Μεσογειακούς, αυτοί δε θα γίνουν καθόλου. Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας στο «Βήμα fm» ότι ούτε ένα ευρώ δεν είχε προϋπολογιστεί, για να προωθηθεί η Θεσσαλία στον διεθνή χώρο και όλα έγιναν για τα έργα, «για να βάλουν κάποιοι άνθρωποι λεφτά στην τσέπη».