Skip to main content

Σκωτσέζικο ντους με τις επενδύσεις στην Ελλάδα.......

Σε θέση μάχης βρίσκεται πλέον το αμερικάνικο fund Farallon για την τελική επίθεση εξαγοράς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου Euromedica.

Σε θέση μάχης βρίσκεται πλέον το αμερικάνικο fund Farallon για την τελική επίθεση εξαγοράς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου Euromedica. Έχοντας ήδη «χτίσει» μετοχική θέση στην εταιρεία, περιμένει τη διευθέτηση μιας σειράς νομικών εκκρεμοτήτων για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Σε αυτή τη φάση, μια πηγή των καθυστερήσεων αποδίδεται στον πρώην βασικό μέτοχο της εταιρείας, Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις τακτικής, με στόχο την καθυστέρηση ή ακόμα και την αναβολή των εξελίξεων. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα καταστεί δυνατό.

Την ίδια ώρα χρυσές δουλειές, κυριολεκτικά, κάνουν το τελευταίο διάστημα οι ξένες εταιρίες παροχής κάθε είδους συμβουλών και οι εδώ θυγατρικές τους. Τελευταίο καλό συμβόλαιο είναι αυτό που πήρε η PwC, η οποία ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή των ενεργειών για την πλατφόρμα διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» στην Ελλάδα. Η PwC συμμετέχει πλέον και στις ανά δεκαπενθήμερο συνεδριάσεις της κυβερνητικής ομάδας που έχει συσταθεί υπό τον κ. Δημήτρη Λιάκο, για να παρακολουθεί την πορεία του project.

Αντιθέτως, στον πάγο, τουλάχιστον ως το φθινόπωρο, μπαίνει το project της αξιοποίησης του ακινήτου της ΓΑΙΟΣΕ στον Πειραιά. Ο λόγος; Αυτή τη φορά, επειδή άλλαξε η διοίκηση της εταιρείας. Το συγκεκριμένο ακίνητο προσφέρεται για γραφειακούς χώρους ή εμπορικό κέντρο. Όμως, ενώ διατίθεται προς αξιοποίηση εδώ και καιρό, συνεχώς κάτι προκύπτει και η διαδικασία αναβάλλεται.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω; Στο ελληνικό επιχειρείν ισχύει η «λογική» του σκωτσέζικου ντους.