Skip to main content

Σκουρλέτης για Σκουριές:Το ΣτΕ δεν ακυρώνει την απόφαση του υπουργείου

Πώς σχολιάζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Σκουριές.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ακυρώνει την απόφαση περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε Υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

«Το υπουργείο δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων. Διαβεβαιώνει, ωστόσο, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση.