Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
x

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ο διαγωνισμός αυτός θεμελιώνει τη δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που δεν θα εμπίπτουν στον κανόνα του 1:4, ανέφερε ο υπουργός.

Για πρώτη φορά μετά το 2010 έχει δρομολογηθεί διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, τόνισε ο εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο διαγωνισμός αυτός, όπως είπε, θεμελιώνει τη δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που δεν θα εμπίπτουν στον κανόνα του 1:4 (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις).

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το δεύτερο όφελος είναι ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για νέες συμβάσεις, οι οποίες θα ισχύουν το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του επόμενου έτους ή μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις νέες προσλήψεις.

«Βγαίνουμε καλύτερα από ό,τι όταν ξεκίνησε η περίοδος των κινητοποιήσεων, σε όλα τα επίπεδα», εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων.

Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα, τονίζοντας ότι «θέλει να βάλει στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τη λογική της αγοράς», κάτι που όπως ανέφερε «δεν την υπερασπίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, ακόμη και άνθρωποι που είχαν στηριχθεί από το χώρο της ΝΔ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ