Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα, ανέφερε, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Όπως δημοσιεύται στην ιστοσελίδα mignatiou.com, ο Σόιμπλε συμμετέχοντας στη συζήτηση με τον Τζον Λίπσκι, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι εντάξει, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος» ανέφερε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.

Νωρίτερα ο Σόιμπλε είχε αναφέρει ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα (δείτε εδώ).

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ