Skip to main content

«Σοκαρισμένο» το Focus: Ο Τσίπρας υποκύπτει και παραχωρεί

«Ήρωας ή αδύναμος που αθετεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο Τσίπρας;», διερωτάται το Focus - «Η χθεσινή Σύνοδος κατήντησε φάρσα», υποστηρίζει

Αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφήνει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Focus, αναφορικά με τη χθεσινή εξέλιξη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ήρωας στον αγώνα του της ΕΕ; Ή μήπως ένας αδύναμος ο οποίος αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις;», διερωτάται το Focus, διακρίνοντας υπαναχώρηση του πρωθυπουργού.

«Σοκ: Ο Τσίπρας υποκύπτει...», τιτλοφορείται το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο ελληνικός Τύπος ζητεί τώρα από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική βουλή και το κόμμα του, καθώς οι νέες προτάσεις που κατέθεσε στους εταίρους απέχουν πάρα πολύ από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Κρας τεστ θα είναι για την κυβέρνηση οι νέες προτάσεις που παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους εταίρους», συνεχίζει το Focus, αναπαράγοντας δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων και επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας «προέβη σε παραχωρήσεις».

Παράλληλα, εκτιμά πως «η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής κατήντησε φάρσα». «Η μοίρα των Ελλήνων δεν μπορεί να αποφασιστεί», σχολιάζει, αποτιμώντας τη χθεσινή σύσκεψη των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης.