Skip to main content

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο hot spot Σκαραμαγκά

Μετανάστες, μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους. Καταγγελίες συνδικαλιστών αστυνομικών πως έξι ένστολοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 200 άτομα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο hot spot Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μετανάστες, μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ να απεγκλωβίσουν τόσο τον τραυματία όσο και τον δράστη που κινδύνευε με λιντσάρισμα. 

Οι αστυνομικοί, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγριεμένο πλήθος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αλλοδαποί πέταξαν αντικείμενα και προκάλεσαν φθορές, στο όχημα της ΟΠΚΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σημείο πήρε εντολή να σπεύσει μια ομάδα ΟΠΚΕ και, όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr συνδικαλιστές, έξι ατομα κλήθηκαν να επιχειρήσουν απέναντι σε 200 εξεγερμένους μετανάστες και να κάνουν τη δουλειά μιας διμοιρίας ΥΑΤ 25 ατόμων, χωρίς ενισχύσεις. Μάλιστα, πήραν εντολή να μεταβούν τη στιγμή που σε κοντινό τους σημείο βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη οχήματος Ρομά που είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία και κατευθυνόταν προς τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

«Άφησαν την αποστολή τους δηλαδή τον έλεγχο της βαριάς εγκληματικότητας, για να δράσουν ως καταστολή πλήθους» λέει στο protothema.gr αστυνομικός υπενθυμίζοντας οτι «είναι η δεύτερη φορά μεσα σε λίγες μέρες που στέλνουν τις ΟΠΚΕ στο «στόμα του λύκου», χωρις ενισχύσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών».