Skip to main content

Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Στο επόμενο υπουργικό το σχέδιο για τον νέο ΟΑΣΘ (φωτο+video)

Θα υπάρχει μια σημαντική ανανέωση και βελτίωση και επαύξηση του στόλου του ΟΑΣΘ από το τέλος Απριλίου και μετά, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των 110 καινούργιων ηλεκτρικών λεωφορείων τα οποία ήρθαν προ ημερών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την Κίνα ενώ παράλληλα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του σταθμού φόρτισης.

«Θα υπάρχει μια σημαντική ανανέωση και βελτίωση και επαύξηση του στόλου του ΟΑΣΘ από το τέλος Απριλίου και μετά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σταϊκούρας από τα γραφεία του Οργανισμού επισήμανε ότι εκτός από τα νέα λεωφορεία θα ενισχυθεί το προσωπικό με 40 επιπλέον οδηγούς. «Ολοκληρώσαμε εχθές με τα συναρμόδια υπουργεία την πρόσληψη 40 ατόμων στον ΟΑΣΘ έτσι ώστε αυτός ο επαυξημένος στόλος να μπορεί να κυκλοφορεί με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό».

Ο υπουργός υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι στις 27 Μαρτίου, όταν θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, η ηγεσία του υπουργείου θα εισηγηθεί το καινούργιο μοντέλο για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο νέο μοντέλο ο ΟΑΣΘ θα έχει έναν σημαντικό και λειτουργικό ρόλο και φυσικά με την εκκαθάριση του προηγούμενου ΟΑΣΘ μια υποχρέωση που έπρεπε να γίνει από το 2017».

Να σημειωθεί ότι τα λεωφορεία βρίσκονται σε φάση της διαδικασίας εκτελωνισμού ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη Κινέζοι από την κατασκευάστρια εταιρεία οι οποίοι εγκαθιστούν μηχανισμούς πάνω στα οχήματα και εκπαιδεύουν το προσωπικό του ΟΑΣΘ