Skip to main content

Στάση στα Λουτρά Λαγκαδά κάνει αυτές τις ημέρες το Φεστιβάλ Καντίνας

Το Φεστιβάλ Καντίνας θα παραμείνει στα Λουτρά του Λαγκαδά έως αύριο, Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για άλλους προορισμούς

Στάση στα Λουτρά του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη κάνει αυτές τις ημέρες το Φεστιβάλ Καντίνας «Canteen Festival» που περιδιαβαίνει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας μοναδικές εμπειρίες γεύσεων και πολιτισμού. Καντίνες χωρισμένες σε θεματικές ενότητες με διαφορετικές κουζίνες, με γλυκά, ζαχαρώδη και είδη ζαχαροπλαστικής, αλλά και ποτά δέχονται κάθε απόγευμα χιλιάδες επισκέπτες σε μία «ιδέα» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κοινωνία & Πολιτισμός», με τον διακριτικό τίτλο «Thessaloniki Brand».

Το Φεστιβάλ Καντίνας θα παραμείνει στα Λουτρά του Λαγκαδά έως αύριο, Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για άλλους προορισμούς. Επόμενοι σταθμοί, αυτής της ιδιαίτερα γευστικής περιοδείας θα είναι η Πτολεμαΐδα, η Θέρμη και η Καστοριά, ενώ οι καντίνες θα καταλήξουν εκ νέου στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, εκεί απ' όπου ξεκίνησαν το «παρθενικό» τους ταξίδι, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μέσα σ' αυτή τη χρονιά και έως τώρα υπολογίζεται από τους διοργανωτές πως συνολικά τα Φεστιβάλ Καντίνας τα επισκέφτηκαν πάνω από 100.000 άτομα. «Το Φεστιβάλ Καντίνας είναι πλέον ένας πετυχημένος θεσμός που ήδη έχει πάει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη. Ξεκίνησε από τους Αμπελόκηπους, στη συνέχεια πήγε Ορεστιάδα, Δράμα, Βόλο, Γιάννενα και τώρα βρίσκεται στον Λαγκαδά», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Λευτέρης Καλλινικίδης.

Σ' ένα ποσοστό 80% οι καντίνες κινούνται από πόλη σε πόλη σαν «νομάδες», ενώ στους τελικούς προορισμούς «ενώνονται» με τοπικές που προσφέρουν στους επισκέπτες ξεχωριστά εδέσματα: παραδοσιακούς λουκουμάδες, ψητά σούβλας, μεξικάνικο, σούσι, πίτσα σε ξυλόφουρνο, ντουντλς, μπάο μπανς είναι ορισμένες από τις γεύσεις που μπορούν να δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου είναι και οι άνθρωποι του Λαγκαδά, με τον πρόεδρο των Λουτρών Βασίλη Τσούμαρη να προσθέτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη: «Πηγαίνει απίστευτα καλά το Φεστιβάλ, είναι η πρώτη φορά που το φιλοξενούμε στα Λουτρά Λαγκαδά και είναι στο πλαίσιο της καινούργιας προοπτικής να προσελκύσουμε κατοίκους από όλη τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας» δήλωσε.

Το Φεστιβάλ Καντίνας θα παραμείνει στον Λαγκαδά σήμερα και αύριο, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ ξεχωρίζουν οι δράσεις «Περίπτερο της Αξιοπρέπειας», όπου οι επισκέπτες προσφέρουν χρήματα σ' έναν κουμπαρά για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, αλλά και οι «Κλειδαριές Αγάπης», με τους ενδιαφερόμενους να προμηθεύονται κλειδαριές, πάνω στις οποίες γράφουν τα αρχικά τους ονόματα και στη συνέχεια κλειδώνουν την αγάπη τους σε μία μεγάλη σιδερένια καρδιά, μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθούν σε παρόμοιο Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ