Skip to main content

Στη φάκα δεκάδες λογιστές μαϊμού

Σαφάρι ελέγχων έχει εξαπολύσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με στόχο να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των αδειών χιλιάδων λογιστών και λογιστικών γραφείων Α, Β και Γ τάξης, ενώ ήδη έχουν βρεθεί δεκάδ
Σαφάρι ελέγχων έχει εξαπολύσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με στόχο να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των αδειών χιλιάδων λογιστών και λογιστικών γραφείων Α, Β και Γ τάξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν βρεθεί δεκάδες άδειες-μαϊμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε αποκλειστικά στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Πελοπίδας Καλλίρης, οι έλεγχοι επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εγκυρότητα πτυχίων που έχουν χορηγηθεί από πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά δεν είναι αναγνωρισμένα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ- πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Παράλληλα, το ΟΕΕ προχωρά και σε επανέλεγχο αδειών, οι οποίες εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια και ναι μεν ελέγχθηκαν, ωστόσο είτε είχαν παρατηρηθεί παρατυπίες είτε υπάρχουν υπόνοιες για παραπλάνηση των ελεγκτών.

Στόχος του ΟΕΕ είναι το ξεκαθάρισμα του λογιστικού κλάδου, για την παροχή καλύτερων και πιο αξιόπιστων υπηρεσιών, ιδιαίτερα στο περιβάλλον που διαμορφώνει το νέο νομικό πλαίσιο για το επάγγελμα του λογιστή.