Skip to main content

Στη Σομαλία κατευθύνεται το υπό πειρατεία ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας κατευθύνεται σήμερα το ελληνόκτητο υπερδεξαμενόπλοιο Irene SL, το οποίο κατελήφθη την Τετάρτη από πειρατές ανοιχτά του Ομάν.

Προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας κατευθύνεται σήμερα το ελληνόκτητο υπερδεξαμενόπλοιο Irene SL, το οποίο κατελήφθη την Τετάρτη από πειρατές ανοιχτά των ακτών του Ομάν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει επαφή με το πλοίο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης «Συνδυασμένη Ναυτική Δύναμη», σήμερα στις 06:00 ώρα Ελλάδος, βρισκόταν 150 ναυτικά μίλια (227 χλμ.) νοτιοανατολικά των ακτών του Ομάν, κατευθυνόμενο προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας».]

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή με το πλοίο» συνέχισε η εκπρόσωπος της δύναμης CMF, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για μια πιθανή επιχείρηση τόνισε ότι «εξετάζουμε όλες τις επιλογές.
Όμως, προς το παρόν, διερευνάται η κατάσταση».

Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος: 7 Έλληνες, 1 Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι. Αξιωματούχος της ελληνικής εταιρείας Enesel, η οποία διαχειρίζεται το Irene SL, δήλωσε χθες ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει «περίπου 270.000 τόνους» αργού πετρελαίου του Κουβέιτ, δηλαδή περισσότερα από 1,9 εκατ. βαρέλια.

Η ναυτική δύναμη της ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι το υπό ελληνική σημαία Irene SL, το οποίο ανήκει σε ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, κατελήφθη καθώς ταξίδευε από τη Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τη διώρυγα του Σουέζ.