Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη και το ΚΘΒΕ ο θεατρικός συγγραφέας Χαβιέρ δε Διός - Συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση «Πράγα»

«Το έργο προσαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην ελληνική κουλτούρα και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα σας», τόνισε ο θεατρικός συγγραφέας

Ο συγγραφέας του έργου «Πράγα» Χαβιέρ δε Διός και συνεργάτες του από το πρώτο «ανέβασμα» του στη Μαδρίτη παρακολούθησαν χθες (29/12) την παράσταση που συνεχίζει, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, να κερδίζει το ενδιαφέρον των θεατών στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 
Αμέσως μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα ο οποίος παρακολούθησε, για δεύτερη φορά την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Δήλωσε ενθουσιασμένος καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «το έργο προσαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην ελληνική κουλτούρα και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα σας».
 
Ο Χαβιέρ δε Διός αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο, κατά τη διάρκεια της παράστασης, πέφτουν οι μάσκες των ηρώων αποκαλύπτοντας τα αληθινά τους αισθήματα, ανασφάλειες και σκέψεις.
 
Οι θεατές αναφέρθηκαν στο χώρο και τη διάταξη των θέσεων για το κοινό που τους δίνουν την αίσθηση ότι είναι μέρος της παρέας των ηρώων και συμμετέχουν στο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου, αποκαλύπτονται αλήθειες και προσδοκίες.
 
Ο Χαβιέρ δε Διός αισθάνθηκε ικανοποίηση και συγκίνηση όταν θεατές του είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που παρακολουθεί την παράσταση να μην δεν συναντήσει τον εαυτό του μέσα από τους ήρωές του, ανεξαρτήτου φύλου. Πρόσθεσαν επίσης ότι το έργο είναι μια «βαθιά ματιά στις σημερινές ανθρώπινες σχέσεις»