Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Φιλόθεο

Επίσκεψη στην Agrotica αλλά και συνάντηση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε για λίγες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιώντας σύντομη, ανεπίσημη επίσκεψη.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στην πόλη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Εξοπλισμού, Εφοδίων και Γεωργικών Μηχανημάτων «Agrotica» στη ΔΕΘ που ολοκληρώνεται αύριο.

Τον Μακαριώτατο, υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο μητροπολίτης Φιλόθεος και στη συνέχεια μετέβησαν στη ΔΕΘ όπου περιηγήθηκαν στους χώρους της Agrotica, με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας να επισκέπτεται αρκετά περίπτερα δεχόμενος παράλληλα και ενημέρωση για τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο και συνομιλώντας ταυτόχρονα με επαγγελματίες.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, Νέας Ίωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, μετέβησαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου τους υπεδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, παρουσία των κληρικών συνεργατών του και είχαν σύντομη συνάντηση με τον Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης «η συνάντηση διεξήχθη σε όμορφο και συγκινητικό κλίμα, σε ευδιάθετη ατμόσφαιρα με έκδηλη την χαρά στα πρόσωπα όλων».

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του, ολοκληρώνοντας την σύντομη αυτή επίσκεψή του στην πόλη, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου και προσκύνησε τη λάρνακα των λειψάνων του ομώνυμου Αγίου και εν συνεχεία ανεχώρησε για την Αθήνα.