Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Κουρουμπλής για το συνέδριο σύστασης ομοσπονδίας ΡΟΜ

«Οι τσιγγάνοι στην Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα. Η ελληνική πολιτεία, οφείλει να βρει τρόπους ενσωμάτωσης τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στο 1ο Πανελλαδικό συνέδριο για τη σύσταση της συνομοσπονδίας ΡΟΜ, το οποίο πραγματοποιείται στο δημαρχείο της πόλης.

«Οι τσιγγάνοι στην Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα. Η ελληνική πολιτεία, οφείλει να βρει τρόπους ενσωμάτωσης τους γιατί είναι μια κοινωνία ευάλωτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής. Ο ίδιος συμπλήρωσε αναφορικά με το συνέδριο, πως «η σημερινή προσπάθεια είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί αυτός ο χώρος (των Ρομά), να έχει ενιαία εκπροσώπηση για να μπορέσει να αναδείξει, να προβάλει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του ώστε να σπάσει η λογική της περιθωριοποίησης».

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως  «η δημοκρατία δεν αποτελεί κάτι το στατικό, το δεδομένο. Οφείλει να αποδεικνύεται συνεχώς. Και η μεταχείριση των πιο αδύνατων ομάδων του πληθυσμού αποτελεί βασικό κριτήριο ελέγχου του μεγέθους και της ποιότητας της Δημοκρατίας.»

Ο κ. Αμανατίδης κάλεσε ακόμα όλους να εργαστούν από κοινού ώστε «να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία να δώσουμε αισιόδοξα χρώματα στη ζωή των Ρομά, θέτοντας σήμερα κιόλας τους άξονες πάνω στους οποίους οι προθέσεις θα γίνουν πραγματικότητα».