Skip to main content

Στίγκας: Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών», ο οποίος εκτιμά ότι ανήκει στους διαγραμμένους βουλευτές

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Βασίλης Στίγκας για τους «Σπαρτιάτες», μία ημέρα προτού περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, όπου και θα καταθέσει στοιχεία για όσα κατήγγειλε για πρακτικές Greek Mafia.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» βρίσκεται σε εσωκομματική σύγκρουση μετά τη διαγραφή των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά από τον Βασίλη Στίγκα και την ανεξαρτοποίηση των βουλευτών Γιώργου Μανούσου και Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε 9 βουλευτές μαζί με εμένα. Γίνεται μία προσπάθεια, μιλάω με βουλευτές που θέλουν να μείνουν. Δεν έχουν κάποιες περίεργες συμπεριφορές, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, που θέλουν να κάνουν κοινοβουλευτικό έργο και θέλουν να έχουν κάποιο μέλλον. Με αυτούς συζητάω», είπε στο Mega ο Βασίλης Στίγκας.

«Μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου»

Αναφερόμενος στην εικόνα που τον δείχνει να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Βουλής, εγκαταλελειμμένος από τους βουλευτές του, σχολίασε χαρακτηριστικά πως δεν φοβάται να προχωρήσει μόνος.

«Είχα πάρει την απόφαση να μείνω εκεί, μόνος μου εάν χρειαστεί. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Δεν με φόβιζε. Έχω έρθει πολλές σε ρήξη στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος αποφασισμένος. Εάν δω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω, αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου. Την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή ήταν η απόφασή μου».

«Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του στο MEGA ο κ. Στίγκας είχε κάνει καταγγελίες περί πρακτικών Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε». «Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία», εξήγησε.

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότις. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο κοινοβούλιο;».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών», ο οποίος εκτιμά ότι ανήκει στους διαγραμμένους βουλευτές.

«Τα χρήματα που πήραμε μπήκαν στο ταμείο των Σπαρτιατών»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται πως βουλευτές των «Σπαρτιατών» ζητούσαν χρήματα από άλλους βουλευτές για να ενισχύσουν οικονομικά τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Στίγκας, τα μόνο χρήματα που είχε ζητήσει ήταν για την αγορά εξοπλισμού (υπολογιστής) για το γραφείο του κόμματος, ενώ υπογράμμισε πως θα κάνει αποκαλύψεις αύριο στην εισαγγελέα για άλλα θέματα.

«Μέχρι να πάρουμε την κρατική επιχορήγηση, γιατί ήταν άδεια τα ταμεία μας, είχα ζητήσει να γίνει παρακράτηση της τάξης του 20%. Κάποια στιγμή μου έβαλαν τρικλοποδιές. Ενώ είχαμε συμφωνήσει, κάποιος που είναι στον κύκλο των διαγραφέντων μου το ακύρωσε. Μίλησε εκ μέρους των υπόλοιπων βουλευτών, ότι δεν θα γίνει αυτό, με κάποιες αστείες δικαιολογίες. Πάλι είχαμε τέτοιο κρούσμα, βουλευτής να μιλάει για τους υπόλοιπους».

Βουλευτές των «Σπαρτιατών» τον κατηγόρησαν πως το κόμμα έλαβε τις 40.000 ευρώ και ότι δεν τους ενημέρωσε, γιατί ήθελε να κρατήσει ο ίδιος τα χρήματα.

«Όταν κάποιοι βουλευτές έχουν κάνει αντάρτικο, δεν έρχονται στο γραφείο μου για ενημέρωση, δεν μιλάνε καν και κάνουν το δικό τους, πως να τους ενημερώσω; Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό των «Σπαρτιατών», όχι σε δικό μου λογαριασμό. Αυτά τα χρήματα εφόσον τα δίνει η Βουλή είναι αναρτημένα, δεν είναι κάτι κρυφό».

Τέθηκε θέμα αρχηγού των «Σπαρτιατών»

Ο Βασίλης Στίγκας αποκάλυψε πως αμέσως μετά την εκλογή των «Σπαρτιατών» ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν συνέδριο και μάλιστα τέθηκε θέμα αρχηγού. «Τι μεμπτό έχει κάνει ένας αρχηγός τις πρώτες 15 ημέρες που ζητάνε συνέδριο;», αναρωτήθηκε.

«Ποτέ στην ζωή μου δεν υπήρξα εντολοδόχος και αχυράνθρωπος. Είμαι ξεκάθαρος άνθρωπος και έντιμος. Δεν θα δεχόμουν από ιδιοσυγκρασία ποτέ να είμαι μπροστινός κανενός. Με τον κο Κασιδιάρη δεν γνωριζόμαστε. Δεν υπήρξε καμία γραπτή ή προφορική συμφωνία».

«Δεν ξέρω εάν έχει σχέδια ο κ. Κασιδιάρης, ξέρω ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα – και είναι οι διαγραφέντες – δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Συνειδητά πήρα αυτή την απόφαση να τους απομακρύνω».

«Στηρίζω Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας»

Παρόλα αυτά ο Βασίλης Στίγκας αποκάλυψε πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων. Όπως είπε ο ίδιος, ανταποδίδει τη στήριξη που του έδωσε.

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι «Σπαρτιάτες» δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει και αυτό έκανα», δήλωσε.

«Εάν θέλουν κάποιοι να λένε μέσα στη Βουλή για τον Ηλία Κασιδιάρη ή εάν θέλουν να τον επισκέπτονται είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μου. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνονται αναφορές στη Βουλή. Ότι ήταν να πω στον Ηλία Κασιδιάρη το είπα και το έκανα δημόσια. Θεωρώ ότι έκλεισαν τον κύκλο μου μαζί του. Με στήριξε και τον στήριξα», κατέληξε.