Skip to main content

Στυλιανίδης: Υψηλά ποσοστά επανασυσπείρωσης της ΝΔ στην Κ.Μακεδονία

Ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κ.Μακεδονία είπε ότι στόχος είναι η πρωτιά. Ειλικρινής η πρόταση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ.

«Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία;». Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπως το έθεσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η μάχη είναι κρίσιμη και από την περιοδεία του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία επιβεβαίωσε τα εξαιρετικά ποσοστά επανασυσπείρωσης του κόμματος και διείσδυσης σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Δοκιμάσαμε το 'πρώτη φορά Αριστερά' και είδαμε πόσο επηρέασε τη σταθερότητα και την προοπτική του τόπου, μέσα από τη σύγκρουση της αχαριστίας της Αριστερής Πλατφόρμας που μετεξελίχθηκε σε Λαϊκή Ενότητα και τη διπροσωπία του κ. Τσίπρα. Οι μεν άδειασαν τον ηγέτη που έκανε ένα κόμμα του 4% κόμμα του 36%, αποδεικνύοντας ότι το κομματικό συμφέρον γι' αυτούς υπερέχει του εθνικού, ο δε κ. Τσίπρας από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα οδήγησε τη χώρα στο τρίτο βαρύτερο μνημόνιο. Ενώ μπορούσε να τελειώσει με μέτρα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού μέτρα 14 δισ. ευρώ, που θα πληρώσουμε μετά τις εκλογές όλοι μας. Επιβάρυνε το δημόσιο χρέος κατά 90 δισ. ευρώ σε επτά μήνες, όταν κατά μέσο όρο οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης το επιβάρυναν κατά 8 δισ. ευρώ ετησίως», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Για το δημοψήφισμα το χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου και είπε πως κόστισε 400 εκ. ευρώ, όταν οι μειώσεις στις συντάξεις των αγροτών κατά 2% εξοικονομούν μόλις 350 εκ. ευρώ.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε ανεύθυνη την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης σε προσφυγικό και μεταναστευτικό. «Η κ. Τασία απηύθυνε δημόσιο διεθνές προσκλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν από την Ελλάδα. Εμείς δε βουλιάζουμε πλοία, σώζουμε ναυαγούς διαχρονικά και παρέχουμε βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και βλέπει συνεργασία μετεκλογική για το σχηματισμό της με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. «Δε λέμε ότι έχουμε το αλάθητο και δεν ισχυριζόμαστε ότι στο παρελθόν δεν κάναμε λάθη. Ίσως λόγω μικρού πολιτικού χρόνου δεν προλάβαμε να κάνουμε την αυτοκριτική που έπρεπε. Όμως είμαστε οι μόνοι που έχουμε εμπειρία, δύναμη και γνώση για να βγάλουμε τη χώρα από τις αδιέξοδες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία είπε ότι στόχος είναι η πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές, που θα δώσει τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας. «Όλοι παλεύουμε για να κάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση και τον Μεϊμαράκη πρωθυπουργό», τόνισε.

Σε ερώτηση της Voria.gr αν έχει ουσία και αντικείμενο η ανοιχτή πρόσκληση μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ή αν απλώς είναι ένα πυροτέχνημα, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι «πρόκειται για ειλικρινή και τίμια πρόταση. Δε λέμε όμως εν λευκώ 'ελάτε'. Μιλάμε για συνεργασία στη βάση συγκεκριμένης ατζέντας, που θα προστατεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και θα προωθεί την επανασυγκρότηση της χώρας για να επιστρέψει στην ομαλότητα. Ατζέντα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, κοινοβουλευτική και πολιτική στήριξη είναι προαπαιτούμενα. Γι' αυτό καλωσορίσαμε τη στροφή του κ. Τσίπρα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ενάντια στα σενάρια περί δραχμής. Η στροφή αυτή όμως δε μειώνει τις ευθύνες της δημαγωγικής πολιτικής του. Αν θέλει να συνεργαστούμε, για πρώτη φορά να βάλει την εθνική ευθύνη πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Εμείς πάντως έχουμε έτοιμες άλλες συνεργασίες για να σχηματιστεί κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Πρώτα να σώσουμε την πατρίδα και μετά την παρτίδα».

Για την υπόθεση Φλαμπουράρη είπε ότι «όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μιλούν από μόνα τους. Όταν ένα κόμμα κάνει σημαία του το ήθος και αυτό καταπίπτει μέσα σε λίγες ώρες από την υπόθεση ενός κορυφαίου υπουργού, τότε όλη η προηγούμενη ρητορική τους περί διαφάνειας γυρίζει μπούμερανγκ. Δεν ξέρω το βάθος των αποκαλύψεων, αλλά αυτά που συμβαίνουν...».

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, προλογίζοντας τον κ. Στυλιανίδη, τόνισε ότι τα δεδομένα που είχε πριν από ένα μήνα ο κ. Τσίπρας όταν αποφάσιζε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές άλλαξαν άρδην σε βάρος του. «Δεν περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις για να δούμε το προβάδισμα της ΝΔ. Το βλέπουμε καθημερινά στην επαφή μας με τον κόσμο. Διαπιστώνουμε σημαντική μεταστροφή ψηφοφόρων, που είτε απείχαν, είτε είχαν επιλέξει διαφορετικό κόμμα από τη ΝΔ στις εκλογές του προηγούμενου Ιανουαρίου. Είμαστε αισιόδοξοι για τη νίκη», σημείωσε ο κ. Σαμαντζίδης.