Skip to main content

Στην απεργία για τα Τέμπη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ανήμερα του δυστυχήματος των Τεμπών

Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και προσθέτουν:

«Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά».

Την ημέρα της απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.

Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά.