Skip to main content

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Γεραπετρίτης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις

Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (EU-CELAC Summit).

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κολομβίας, Άλβαρο Λέιβα Ντούραν (Álvaro Leyva Durán) και του Περού, Άνα Σεσίλια Γκερβάσι Ντίαζ (Ana Cecilia Gervasi Díaz).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Τζέιμς Μακάλιστερ (David James McAllister) και τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βερχέλι (Olivér Várhelyi).

Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν (Gordan Grlić Radman), ενώ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Σύνδεσης της ΕΕ με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στο οποίο θα προεδρεύσουν από κοινού ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) και η υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μπισέρα Τούρκοβιτς (Bisera Turković).

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg) και θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.