Skip to main content

Στο λιμάνι της Βαλένθια οι πρώτοι διασωθέντες του Aquarius

Η άφιξη στις ισπανικές ακτές σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται εν πλω πάνω της μίας εβδομάδας

Στο λιμάνι της Βαλένθιας έφθασαν οι πρώτοι διασωθέντες του «Aquarius», ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αφιχθούν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι συνολικά μεταφέρονται με τρία πλοία.

Η άφιξη στις ισπανικές ακτές σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται εν πλω για διάστημα πάνω της μίας εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο Aquarius, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε στην περισυλλογή 630 μεταναστών -μεταξύ των οποίων 80 γυναικών και 102 ανηλίκων- στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε την αποβίβαση των διασωθέντων, πράγμα το οποίο «μιμήθηκε» και η κυβέρνηση της Μάλτας.

Κατόπιν ενός διπλωματικού θρίλερ, η Ισπανία αποφάσισε να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στους διασωθέντες και να δεχθεί τους 630 μετανάστες.

Η απόφαση της Ρώμης, ωστόσο, ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της Γαλλίας όσο και των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα την όξυνση των διμερών σχέσεων.