Skip to main content

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κοτζιάς - Αναμονή για το τηλεφώνημα Ζάεφ

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν πως εντός της ημέρας ο Ζάεφ θα επικοινωνήσει με τον Τσίπρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό εντός της ημέρας να τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ.

Η μέρα θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, με το πρακτορείο Makfax, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, να αναφέρει ότι σήμερα θα γίνει η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα» αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές και προσθέτει:

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με πολλούς να εκτιμούν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να της παρουσιάσει μία λύση για το Σκοπιανό.