Skip to main content

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής τουριστικών πληροφοριών μέσω της δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας «my digital tourism»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε απόφαση για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού».

Αντικείμενο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 10.185.732 ευρώ, είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής τουριστικών πληροφοριών μέσω της δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας «my digital tourism».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία:

  • Ψηφιακού Τουριστικού Χάρτη, μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας μέσω της χαρτογράφησης όλων των ειδικών χαρακτηριστικών των υφιστάμενων και εν δυνάμει τουριστικών προορισμών της κάθε περιοχής της χώρας, διαθέσιμη μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, σε έξι γλώσσες.
  • Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου Τουρισμού με ψηφιακές θεματικές διαδρομές.
  • Καινοτόμου συστήματος πληροφόρησης των τουριστών με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, επίσης σε έξι γλώσσες.

Στην νέα πλατφόρμα θα μεταπέσουν επίσης τα δεδομένα και οι λειτουργίες του υφιστάμενου Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Κύριος στόχος του έργου είναι η περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, η βελτίωση των υποδομών και του πολιτισμού, καθώς και η ευρύτερη ανάδειξη της εικόνας και της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε περιοχής της χώρας.

Υπουργείο ευθύνης και φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Τουρισμού και φορέας υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.