Skip to main content

Στον αέρα η μισθοδοσία του προσωπικού των αποκεντρωμένων διοικήσεων

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να μείνει απλήρωτο το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που από 1 Ιουλίου μετατάσσεται στις περιφέρειες, σύμφωνα με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να μείνει απλήρωτο το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που από 1 Ιουλίου μετατάσσεται στις περιφέρειες.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, λίγες ημέρες πριν τη μετάταξή του υπάρχει απόλυτη σύγχυση μεταξύ των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των περιφερειών, αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων. «Το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί για τη μετάταξη του προσωπικού, έτσι ώστε να μη μείνει απλήρωτο μετά την 01/07. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι οικονομικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διακοπής μισθοδοσίας των υπαλλήλων που μετατάσσονται, χωρίς όμως να έχει γίνει μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων στις ΚΑΠ των περιφερειών. Παράλληλα μεγάλη είναι και η ανυπαρξία ενημέρωσης από το υπουργείο Εσωτερικών» τονίζει σε σχετική ερώτηση του ο κ. Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την ανησυχία του προσωπικού, το οποίο κινδυνεύει να μείνει απλήρωτο, εάν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, αντίστοιχη με αυτή του προσωπικού των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. «Η αναστάτωσή τους είναι μεγάλη και γι' αυτό το λόγο οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε όλες εκείνες τις διαδικασίες για τη συνέχιση της ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας στο μεταταχθέν προσωπικό. Συνεπώς, είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οποιαδήποτε προβλήματα στη μισθοδοσία του προσωπικού» συνεχίζει.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι υπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών εάν προτίθενται τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας στο προσωπικό των αποκεντρωμένων διοικήσεων, που μετατάσσεται στις περιφέρειες.