Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό - Τι θα ισχυριστεί

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος κατηγορούμενος

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, περίπου στις 12:00, ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 33χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Η απολογία του δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καθώς ο συνήγορός του αναμένει κάποια σημαντικά, όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει, έγγραφα από τη Νορβηγία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, θα ισχυριστεί ότι είχε κακοποιηθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν ήταν μικρός και ότι έπαιρνε φάρμακα λόγω ψυχασθένειας.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του αιματηρού καβγά στην μπιραρία της Κατσιμίδη

Προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε αλλά γενικά προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό του λέγοντας πως είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων φαίνεται ωστόσο να τον διαψεύδουν, αφού σύμφωνα με αυτές ο κατηγορούμενος έβγαλε μαχαίρι χτυπώντας πρώτα τον 32χρονο κουμπάρο του αστυνομικού, ενώ στη συνέχεια κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στον ίδιο τον αστυνομικό.

Ο 44χρονος φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισής του για το αντίθετο, αφού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από την πληροφόρηση που είχε η ΕΛΑΣ από τις νορβηγικές αρχές είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.