Skip to main content

Στον Άρη για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μπίργκερ Βερστράτε

Τόνισε πως είναι έτοιμος αν θέλει ο προπονητής να παίξει και στο ντέρμπι που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπίργκερ Βερστράτε με τον Βέλγο διεθνή ο οποίος έπαιζε στην Αντβέρπ να υπογράφει για δύο χρόνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βερστράτε ο οποίος έρχεται για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Άρη έκανε μάλιστα και τις πρώτες του δηλώσεις και τόνισε πως είναι έτοιμος αν θέλει ο προπονητής να παίξει και στο ντέρμπι που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Birger Verstraete για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Birger Danny Verstraete γεννήθηκε στην Οστάνδη στις 16 Απριλίου 1994 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της πόλης του.

Σε νεαρή ηλικία τον εντόπισε η Club Brugge με τη φανέλα της οποίας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα.

Ο διεθνής Βέλγος αμυντικός μέσος μετά από 11 εμφανίσεις με την Club Brugge παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Mouscron το καλοκαίρι του 2014. Με τη φανέλα της Mouscron πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στο βελγικό πρωτάθλημα (12 συμμετοχές).

Τον Ιούλιο του 2015 η Kortrijk τον ενέταξε στο δυναμικό της. Εκεί πέρασε μιάμιση «γεμάτη» σεζόν με 42 συμμετοχές πριν πάρει τη μεταγραφή του στην KAA Gent τον Γενάρη του 2017.

Με τη φανέλα της KAA Gent διένυσε την καλύτερη περίοδο στην καριέρα του. Με 78 συμμετοχές (6 γκολ, 3 ασίστ) μέσα σε 18 μήνες κέρδισε επάξια μεταγραφή στην Bundesliga για λογαριασμό της FC Köln έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από μια χρονιά προσαρμογής στη Γερμανία (10 συμμετοχές) ο Verstraete επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Royal Antwerp αρχικά ως δανεικός το καλοκαίρι του 2020 και έπειτα με μεταγραφή το 2021.

Στην ομάδα της Αμβέρσας ο Birger Verstraete βρήκε γρήγορα τον εαυτό του και έζησε μια «γεμάτη» τριετία (81 συμμετοχές, 4 γκολ, 5 ασίστ) με συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με την κατάκτηση του double στο Βέλγιο τη σεζόν που μας πέρασε.

Βεβαίως την προηγούμενη σεζόν από τον Σεπτέμβριο και μετά ο 29χρονος μέσος αγωνίστηκε ως δανεικός με τη φανέλα της KV Mechelen, καταγράφοντας 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Βελγίου.

Ο Verstraete έχει αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου (U16, U19, U21), ενώ μετράει και μια συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών.

Από σήμερα ο Birger Verstraete ανήκει στην οικογένεια του Άρη».

«Θα δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα»

Στις πρώτες του δηλώσεις στο arisfc.com.gr, ο Birger Verstraete, τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω πλέον στον Άρη και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά με τη νέα μου ομάδα. Έρχομαι με μεγάλη όρεξη και με στόχο να βοηθήσω τον Άρη να κατακτήσει πολλές νίκες και να πετύχει τους στόχους του στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρυσι έπαιξα αντίπαλος του Ολυμπιακού με την Antwerp.

Μίλησα με πολλούς φίλους και συμπατριώτες μου που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως στον Ατρόμητο και μου είπαν πως είναι ανταγωνιστικό. Αυτό είναι καλό.

Για τον Άρη μου είπαν ότι είναι ένας σύλλογος που τον χαρακτηρίζει το πάθος όλων όσων βρίσκονται στην ομάδα και κυρίως των φιλάθλων. Μου είπαν ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι πολύ θερμή και θέλω να το ζήσω αυτό.

Μου είπαν ακόμη, επειδή με γνωρίζουν, ότι ο Άρης σαν ομάδα μου ταιριάζει και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ.

Πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε και ο τρόπος που με προσέγγισε ο πρόεδρος του Άρη. Μίλησα μαζί του και στα μάτια του διέκρινα τη φλόγα που έχει για την ομάδα και πόσο θέλει να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Δεν σας κρύβω ότι τα λόγια του και ο τρόπος που μου μίλησε με έπεισαν ότι παίρνω τη σωστή απόφαση.

Θα δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα. Θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είχα κι άλλες προτάσεις όμως προτίμησα τον Άρη για τους λόγους που σας εξήγησα και γιατί ήθελα να ζήσω μια καινούργια πρόκληση μακριά από την πατρίδα μου.

Ενημερώθηκα ότι το πρώτο μου ματς ως μέλος του Άρη θα είναι με τον ΠΑΟΚ. Ένα τοπικό ντέρμπι. Μου είπαν τι σημαίνει για την πόλη και για τον κόσμο μας. Εγώ είμαι έτοιμος αν μου το ζητήσει προπονητής μου. Περιμένω το πρώτο μου παιχνίδι και πάμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».