Skip to main content

Στους «8» του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, πήρε την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου, αλλά υπέβαλε πάλι σε... ψυχολογικά βασανιστήρια τους οπαδούς του. Βαριεστημένη η ομάδα, αντιμετώπισε με χαλαρότητα το
O ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, πήρε την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου, αλλά υπέβαλε πάλι σε... ψυχολογικά βασανιστήρια τους οπαδούς του. Βαριεστημένη η ομάδα, αντιμετώπισε με χαλαρότητα το ματς και παραλίγο να το πληρώσει. Μοναδική ωραία ενέργεια ο συνδυασμός Φωτάκη-Σαλπιγγίδη και το θαυμάσιο γκολ του Κλάους.

Η απόδοση των νικητών ήταν κάκιστη και εξασφάλισαν την πρόκριση κρατώντας την κατάμεστη Τούμπα σε αγωνία έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες. Αλλωστε... πέτυχαν και περισσότερα γκολ, καθώς έδωσαν στους αντιπάλους τους το δικαίωμα να προηγηθούν στο δεύτερο μόλις λεπτό από το πουθενά, με γύρισμα του Βάντερσον προς την εστία και γκέλα του Σικαλιά που δεν βρήκε την μπάλα και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του.

Ο  ΠΑΣ ήταν πιο ορεξάτος σε όλο το ματς και απείλησε πιο πολλές φορές, χάνοντας ορισμένες καλέε ευκαιρίες, με κορυφαία τη βολίδα του Μπακαγιόκο που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά (34΄).

Στο 42΄ όμως, στη μοναδική ωραία ενέργεια των παικτών του στο ματς, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0, με συνδυασμό Φωτάκη-Σαλπιγγίδη και πλασέ του Αθανασιάδη. 

Ο ΠΑΣ μείωσε στο 53΄ με κοντινό σουτ του Μπακαγιόκο, που επωφελήθηκε από αλλεπάλληλα λάθη των Ελ Ζαρ, Κοντρέρας και Τσιρίλο. Ο Ιβοριανός παραλίγο να ισοφαρίσει στο 84΄, με μπάσιμο από δεξιά και γύρισμα της μπάλας που απέκρουσε όμως σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18΄ Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Κριστιάνο (46΄ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76΄ Φιλομένο), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (62΄ Τζάνης), Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (71΄ Βαγγελής), Κυριάκος (71΄ Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο