Skip to main content

Συλλαλητήριο αγελαδοτρόφων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στις 24 Νοεμβρίου αγελαδοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους και για τη μη αναγραφή της προέλευσης τω
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στις 24 Νοεμβρίου αγελαδοτρόφοι από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους και για τη μη αναγραφή της προέλευσης των πρώτων υλών στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου ελήφθη το μεσημέρι στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το παρόν στη συνάντηση έδωσε ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, κ. Απόστολος Μωραΐτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του νόμου για την αναγραφή της προέλευσης των πρώτων υλών. Παράλληλα, οι αγελαδοτρόφοι ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του κλάδου τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκουν συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κατερίνα Μπατζελή, προκειμένου να διαπιστωθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στους αγελαδοτρόφους, όπως η τύχη της τριετούς ρύθμισης των αγροτικών χρεών.

Το συλλαλητήριο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ στο περιθώριο της διαμαρτυρίας οι αγελαδοτρόφοι θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σε παρακείμενα εμπορικά καταστήματα.