Skip to main content

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία φέρεται να έχει διαπράξει τουλάχιστον 27 διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία φέρεται να έχει διαπράξει τουλάχιστον 27 διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν, στις 30 Νοεμβρίου, επ' αυτοφώρω δύο ημεδαπούς, ηλικίας 18 και 22 χρονών, την ώρα που έβγαιναν από διαμέρισμα που μόλις είχαν διαρρήξει στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες επιπλέον 26 διαρρήξεων σε διαμερίσματα, κυρίως χαμηλών ορόφων, στα οποία έφταναν αναρριχόμενοι από τα μπαλκόνια των οικοδομών.

Επιπλέον, προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό των διαμερισμάτων, που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά, ενώ εκτιμήθηκε ότι η λεία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 72.720 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομία αναζητά τον τρίτο συνεργό.