Skip to main content

Συνεχίζονται οι απεργίες στη Γαλλία

Οι μισές πτήσεις θα ματαιωθούν αύριο Τρίτη στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί όπως και το 30% των πτήσεων στα άλλα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις
Οι μισές πτήσεις θα ματαιωθούν αύριο Τρίτη στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί όπως και το 30% των πτήσεων στα άλλα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων το Ρουασί, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Λόγω των απεργιών που ανακοινώθηκαν από συνδικαλιστικές οργανώσεις, «η εναέρια κυκλοφορία θα διαταραχθεί» την Τρίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η DGAC, η οποία ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους κατά 50% στο Ορλί και κατά 30% στα υπόλοιπα μητροπολιτικά αεροδρόμια». Η DGAC καλεί τους επιβάτες να ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες.

Στο μεταξύ το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε σήμερα ότι καλεί τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν την Τετάρτη σε αεροδρόμια σ΄ όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που θα υποβληθούν την ίδια ημέρα προς ψήφιση στη Γερουσία.

Ένας αξιωματούχος του συνδικάτου CGT, που είναι το μεγαλύτερο στην Air France, δήλωσε πως οι διαμαρτυρίες δεν θα περιλάβουν απαραιτήτως τον αποκλεισμό της πρόσβασης στα αεροδρόμια, όμως αυτό παραμένει μια από τις επιλογές των απεργών.