Skip to main content

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Κατά τη διάρκεια ελέγχων οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα με παράνομους μετανάστες

Δύο διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν σχετικούς ελέγχους.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν Έλληνα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ  και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός διακινητής πριν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο αποβίβασε από το όχημα, τους μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης.