Skip to main content

Συλλήψεις διακινητών σε Έβρο, Ροδόπη και κόμβο Κερδυλλίων - Μετέφεραν συνολικά 11 μετανάστες

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν χθες και σήμερα, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Αυγούστου, τρία άτομα σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός νταλίκας στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, ο οποίος επιχείρησε να μεταφέρει κρυμμένους σε ρυμουλκούμενο τέσσερις μετανάστες. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων.

Σήμερα το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν αλλοδαπό οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες. Ο συλληφθείς, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης, επιχείρησε να διαφύγει, αρνούμενος να συμμορφωθεί στο σήμα στάσης των αστυνομικών. Ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί και να ακινητοποιηθεί. Ο δράστης έκανε ακόμη μία απόπειρα διαφυγής, αυτήν τη φορά πεζός, αλλά δεν τα κατάφερε.

Επίσης, συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός που μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο μετανάστες, μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων. Ο οδηγός, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης, επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών, αρχικά αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια σταμάτησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους μετανάστες στον χώρο των αποσκευών του οχήματος. Ο 18χρονος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.