Skip to main content

Συμμετοχή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην 87η ΔΕΘ

Θα φιλοξενηθεί στο stand 21 του περιπτέρου 13, όπου θα παρουσιάζει το σύνολο των εκπαιδευτικών –και όχι μόνο- δράσεων της

Στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Θα φιλοξενηθεί στο stand 21 του περιπτέρου 13, όπου θα παρουσιάζει το σύνολο των εκπαιδευτικών –και όχι μόνο- δράσεων της. «Έχοντας διαχρονικά ταυτιστεί με τις έννοιες της καινοτομίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, η ΑΓΣ έχει υιοθετήσει ισχυρό προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το άνοιγμά της τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα, συνεχίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση στη γεωπονία και τις επιστήμες ζωής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Οι επισκέπτες της 87ης ΔΕΘ θα μπορούν να ενημερωθούν από τα στελέχη του Ιδρύματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που διαθέτει: Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Επαγγελματικό Λύκειο, Γενικό Λύκειο, ΙΙΕΚ, Perrotis College (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα) καθώς και για τα προϊόντα του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της αλλά και για τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

«Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες», καταλήγει η ανακοίνωση.