Skip to main content

Συνάντηση Κασσελάκη με νοσοκομειακούς γιατρούς: Θέλουμε ουσιαστική και αποδοτική δημόσια υγεία

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στα γραφεία του κόμματος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φόντο και των ντροπιαστικών εικόνων από νοσοκομεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ διατύπωσαν τα αιτήματά τους για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κινητοποιήσεις των γιατρών, τόνισε ότι «ο δημόσιος πυλώνας στην Υγεία είναι ταυτοτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρετικά σημαντικός για κάθε Έλληνα πολίτη».

Ανέφερε επίσης ότι, ακούγοντας τα αιτήματα των γιατρών, «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ακόμη πιο ρηξικέλευθες και αποτελεσματικές προτάσεις, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα μια για πάντα, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική Δημόσια Υγεία».

Το 40% της δαπάνης για την Υγεία αφορά πλέον την ιδιωτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι αυτό «θέλουμε να το αλλάξουμε». «Θέλουμε να υπάρχει ουσιαστική δημόσια υγεία και αποδοτική», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Παπανικολάου, η α' αντιπρόεδρος, Ματίνα Παγώνη, ο β' αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λιβαδάς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Ιωάννης-Αλέξανδρος Τζάνος, η οργανωτική γραμματέας, Δήμητρα Σταματέλου και το μέλος του ΔΣ, Δέσποινα Τοσονίδου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχαν ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η τομεάρχης Παιδείας και καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η εκπρόσωπος Τύπου και πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης και η συντονίστρια του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ελένη Κεϊμάλη.