Skip to main content

Συνάντηση Κωνσταντινίδη με τον Ουκρανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

Η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στο Διοικητήριο με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Yevhen Shkvyra.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, μετά την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη που παρείχε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε ο Υφυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Shkvyra.

Ο Πρόξενος της Ουκρανίας ευχαρίστησε θερμά την ελληνική Πολιτεία για την πολύπλευρη υποστήριξη προς την χώρα του αλλά και τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού εκτοπισμένων συμπατριωτών του στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στην ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας και συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς.