Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου - Σκέψεις να στηριχθεί στη θέση του Πατούλη

Στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79% - Οι ζεϊμπεκιές Πατούλη φέρνουν το κυβερνών κόμμα σε αλλαγή στρατηγικής

Ο εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου με τα… ζεϊμπέκικα του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο δεν λέει να κοπάσει, παρά τη χθεσινή συγγνώμη του περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιου με το χρίσμα της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής.

Έτσι, σε διαδικασία επίσπευσης φαίνεται πως βρίσκεται ο βηματισμός του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς πιο κοντά από ποτέ είναι η απόσυρση της στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη.

Με αυτό το δεδομένο, συνεπώς, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας το ενδεχόμενο καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής. Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη εξακολουθεί να είναι «στον αέρα».

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Μένει να φανεί, αν τις επόμενες ώρες θα «κλειδώσει» η σκέψη καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος συνεχίζει να ανακοινώνει υποψηφίους στον συνδυασμό του, όπως ο νικητής του Survivor Σάκης Κατσούλης, αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

Ένα ακόμα όνομα που θα μπορούσε να παίξει με δεδομένο ότι προέρχεται από την αυτοδιοίκηση είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα. Πλην όμως, στους πολιτικούς κύκλους είναι γνωστό ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επιστρέψει στον στίβο της αυτοδιοίκησης, όντας αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Άμυνας.

Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες που θα «κάτσει η μπίλια» και αν η ΝΔ θα ολοκληρώσει τη ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ως χθες εκτιμούσε ότι το σκηνικό θα είναι...λήξαν. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες η ριστική απόφαση αναμένεται από Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τη Γλυφάδα και είχε εξάρει το έργο και την προσφορά του Δημάρχου, ενώ είχε τονίσει χαρακτηριστικά «εύχομαι να πλησιάσουμε τα ποσοστά του «καπετάνιου» της Γλυφάδας στις επόμενες εκλογές».

Εν τω μεταξύ οι…ζεϊμπεκιές του Γιώργου Πατούλη με κυρίες του απόδημου ελληνισμού στο Ζάππειο, ενώ είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο αποτέλεσαν για το κυβερνών κόμμα έναν ακόμη πονοκέφαλο μετά και την καρατόμηση Μηταράκη. 

Με αγέρωχο στυλ, ο περιφερειάρχης Αττικής έφερε…βόλτες υπό τους ήχους της Κατερίνας Στανίση, ωθώντας κεντρικά στελέχη της ΝΔ να διαρρεύσουν το απόγευμα τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας του κόμματος και να θέσουν υπό αίρεση ακόμα και τη στήριξη που του παρασχέθηκε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πατούλης ωθήθηκε σε άμεση αναδίπλωση μετά το γαλάζιο «άδειασμα», ζητώντας συγγνώμη. «Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου», ανέφερε με δήλωσή του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Η κόκκινη γραμμή

Η σπουδή του κ. Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του να «αδειάσουν» με ξεκάθαρο τρόπο δύο κεντρικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, έναν υπουργό και έναν περιφερειάρχη, ήταν και ένα καθαρό μήνυμα: ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ανεχθεί παραφωνίες και φάλτσα, ιδίως στην αρχή της νέας κυβερνητικής θητείας και σε μια περίοδο που η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, και προεκλογικά επέμενε σχεδόν μονότονα προς τα στελέχη του ότι απαιτείται να μην επικρατήσει η αλαζονεία, ενώ είναι προφανές ότι το να κάνει διακοπές ένα κεντρικός υπουργός ή να χορεύει αμέριμνος ο ηγέτης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή. Και, όπως είναι προφανές, και ο επόμενος που θα περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή, αναλόγως της συνθήκης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ίδιες συνέπειες.

Πηγή: protothema.gr