Skip to main content

Συνάντηση Τσαβλή με πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αφορμή της συνάντησης ήταν η έναρξη της θερινής περιόδου των εκπτώσεων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

Για τη σημασία που διαδραματίζει ο εμπορικός τομέας στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης συζήτησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Παντελή Φιλιππίδη στην έδρα του Συλλόγου στην Πλατεία Μοριχόβου.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η έναρξη της θερινής περιόδου των εκπτώσεων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι ανάγκες των εμπόρων σχετικές με τη λειτουργία των καταστημάτων, τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων τους, τη γενικότερη εικόνα της πόλης που μπορεί να βοηθήσει ή να αποτρέψει τον πολίτη από την πραγματοποίηση των αγορών του σε ένα φιλικό κέντρο ή στις γειτονιές της πόλης. Εξάλλου, η αγορά είναι πρωτίστως ψυχολογία κι αν αυτή απουσιάζει  -ειδικά από το κέντρο- λόγω της δυσλειτουργικής και άσχημης εικόνας της πόλης, τότε ο πολίτης- αγοραστής θα επιλέξει να κάνει αλλού τις αγορές του.

Ακόμη συζητήθηκε και το θέμα λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, ειδικά στη διάρκεια του τουριστικού καλοκαιριού.  

Ο υποψήφιος δήμαρχος επανέφερε την πρότασή του για την ανάγκη ελέγχου τόσο των ωρών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων όσο και του παρεμπορίου, το οποίο πλήττει πολλαπλώς την οικονομία και την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Επανέλαβε και την προτροπή προς τους καταστηματάρχες να υιοθετήσουν τα νεαρά δεντράκια που μόλις φυτεύθηκαν για να καταφέρουν αυτά να ριζώσουν...

Στη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου, κ. Δρόσου Τσαβλή με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελή Φιλιππίδη ήταν και οι εξής υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Όλοι Εμείς»: Ανθόπουλος Απόστολος, Αποστολίδου Κατερίνα, Δάφτσιος Δημήτρης, Κελάμπεη Ελένη, Λαδόπουλος Ίων- Ιωάννης, Λαδόπουλος Ιορδάνης (Ντάνης), Σενγιέργκη Αχιλλέας, Τελλή Χριστίνα.