Skip to main content

Συνέλαβαν Ιταλό αρχιμαφιόζο της «Καμόρα» στην Κέρκυρα

Ο συλληφθείς φέρεται να έχει παίξει κομβικό ρόλο στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για λογαριασμό της Ιταλικής μαφίας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί στη γειτονική χώρα

Ένας 60χρονος Ιταλός συνελήφθη από αστυνομικούς υπαλλήλους ασφαλείας Κέρκυρας ως μέλος της διαβόητης ανά τον κόσμο μαφίας της Νάπολη γνωστή ως «Καμόρα».

Σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της Νάπολη, καθώς από το 2012 διέφευγε έχοντας σε βάρος του ποινή κάθειρξης 14 ετών και 4 μηνών. Όταν ο Ιταλός μαφιόζος εντοπίστηκε στην Ελλάδα πόσο αστυνομικούς της Ασφαλείας, ζητήθηκε η συνδρομή των «Carabinieri» προκειμένου να οι Αρχές να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που βρίσκεται στη λίστα με τους 100 πιο επικίνδυνους φυγόδικους της γειτονικής χώρας.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει παίξει κομβικό ρόλο στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για λογαριασμό της Ιταλικής μαφίας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών». 

Πηγή: Νewsbeast.gr