Skip to main content

Κυκλάδες: Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος - Ζητούσε 30.000 για να μην κάνει ελέγχους

Υπηρετούσε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022

Στη σύλληψη διοικητή αστυνομικού τμήματος νησιού των Κυκλάδων για χρηματισμό προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο διοικητής φέρεται να ζήτησε χρήματα από ιδιοκτήτη καταστήματος νυχτερινού κέντρου, προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους και καταγραφή παραβάσεων.

Ειδικότερα, φέρεται να ζητούσε το ποσό των 30.000 ευρώ τον χρόνο από τον επιχειρηματία, ενώ για την επαφή του διοικητή και του ιδιοκτήτη κέντρου είχε μεσολαβήσει ιδιώτης.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι και έδρασαν άμεσα. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ταξίδεψε στο νησί, προσημειώθηκαν τα χρήματα και όταν τα παρέλαβε ο διοικητής του ΑΤ, συνελήφθη, όπως και ο ιδιώτης.

Οι συληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22/09) στον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Παράλληλα, θα διαταχθεί ΕΔΕ και κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Ο διοικητής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Καθημερινής, φέρει τον βαθμό Αστυνόμου Β’ και υπηρετούσε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022, ενώ έχει υπηρετήσει και στο νησί της Μυκόνου, όπως και στα Κουφονήσια. 

Πηγή: Καθημερινή