Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφονται Τσακαλώτος και Πέρκα - Η επιστολή Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι Πέτη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος - Τους ζητείται να παραδώσουν τις έδρες τους

Επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

Ήδη πάντως από χθες όταν οι δύο βουλευτές ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκαναν γνωστό πως δεν θα παραδώσουν την έδρα τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA η Πέτη Πέρκα είπε «προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από την γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».