Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρωτική η καταστροφή των παραγωγών στην Πιερία - Να γίνουν άμεσες ενέργειες για αποζημίωση

Περίπου 8.000 στρέμματα με οπωροφόρα και σιτηρά καταστράφηκαν στο 100% - Ζητούνται αναστολές πληρωμών πέραν των αποζημιώσεων

Στο 100% εκτιμώνται οι ζημίες που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή στην Πιερία μετά την σφοδρότατη κακοκαιρία της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με αναφορά του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού Α.Σ. ΠΕΣΚΟ η καταστροφή χαρακτηρίζεται ολοκληρωτική στα χωριά του Αγίου Σπυρίδωνα, της Κονταριώτισσας και της Βροντούς, όπου 8.000 στρέμματα με ακτινίδια, βερύκοκα,κυδώνια,σιτηρά παραδόθηκαν στο έλεος της θεομηνίας.

Την εν λόγω αναφορά υπέβαλλε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών,Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπου επισημαίνεται η ανάγκη να ασχοληθεί η πολιτεία με τη συγκεκριμένη ζημία, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί.

Παράλληλα ζητείται αναστολή πληρωμών ΕΦΚΑ, Εφορίας, ΕΛΓΑ, η αποκατάσταση των ζημιών σε αποθήκες, χωράφια και κτήματα και η καταβολή άμεσων αποζημιώσεων των καταστροφών για όλες τις καλλιέργειες είτε μέσω ΕΛΓΑ, είτε μέσω  κρατικής αρωγής, είτε από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.