Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προαναγγελθείσα τραγωδία και έγκλημα στη Θεσσαλία

«Πρόκειται για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου, για μια εθνική τραγωδία, για την οποία υπεύθυνοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου

Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ καταλόγισαν για τις φονικές πλημμύρες οι γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στοn Βόλο, το Κιλελέρ και τη Λάρισα.

Στην δήλωσή της η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου δήλωσε: «Πρόκειται για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου, για μια εθνική τραγωδία, για την οποία υπεύθυνοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο επί 12 χρόνια περιφερειάρχης. Γιατί είχαν όλες τις προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες και δεν έκαναν τίποτα, γιατί η βοήθεια άργησε να έρθει. Γιατί δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε να είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να μην νομίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του. Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα τραγωδία. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ένοχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε: «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι η μοναδική απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Η ανυπαρξία του κράτους, η ανυπαρξία των υποδομών, τα μεγάλα ερωτηματικά πλανώνται πάνω από συνολικά τη Θεσσαλία. Τι έγινε από το 21 και μετά, τι έγιναν τα αντιπλημμυρικά; Γιατί απεντάχθηκαν έργα, γιατί στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος; Αυτές είναι οι μεγάλες απαντήσεις που θέλει ο ελληνικός λαός.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι υπεύθυνη για κάθε τι που ζούμε αυτές τις δύσκολες μέρες για το λαό της Θεσσαλίας πρέπει να απαντήσει και να έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της».