Skip to main content

Πυροσβεστική παρέμβαση Σβίγκου-Ζαχαριάδη για το κλίμα όξυνσης στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει κάλπης

Απευθύνουν έκκληση για να σταματήσουν τα fake news, οι ύβρεις και οι σεξιστικές κι ομοφοβικές επιθέσεις

Φρένο στην εικόνα όξυνσης που παρουσιάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ μερικά 24ωρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του επιχειρούν να βάλουν οι δύο γραμματείς του κόμματος.

Με ανακοίνωσή τους η γραμματέας Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης απευθύνουν έκκληση για να σταματήσουν τα fake news, οι ύβρεις και οι ομοφοβικές επιθέσεις.

Στην «πυροσβεστικού χαρακτήρα» ανακοίνωσή τους οι δύο γραμματείς τονίζουν τα εξής:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, επιλέξαμε συνειδητά να μην κάνουμε κανένα σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στον εσωκομματικό διάλογο για τη νέα προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος των Γραμματέων σε μια τέτοια διαδικασία είναι να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις των οργάνων και το Καταστατικό μας. Κι αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε.

Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κοινό μας σπίτι, να προχωρήσει συλλογικά, δημοκρατικά και συντεταγμένα, στη δύσκολη, νέα περίοδο που διανύουμε.

Την προηγούμενη Κυριακή οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες με την τεράστια συμμετοχή τους στις κάλπες, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός. Ότι υπάρχει αριστερή, προοδευτική απάντηση στην αλαζονική, νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έδωσαν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η δύναμη του κόσμου αυξάνει και τις ευθύνες όλων μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πείσμα, για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η μεγάλη, κυβερνώσα παράταξη. Για να φύγει η νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, για να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω η χώρα, όπως προσπαθεί η ακροδεξιά με όλες της τις εκδοχές, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους κι όλες μας. Το ίδιο το κόμμα, αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα».