Skip to main content

Τα κροατικά μέσα αποκαλύπτουν τα στοιχεία των χούλιγκαν της Ντιναμό - Ο καρατέκα και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα μέσα της χώρας τα ηγετικά μέλη των χούλιγκαν φέρονται να διέφυγαν στην Ιταλία

Η σύλληψη των χούλιγκαν της Bad Blue Boys και οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή κατά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα κροατικά μέσα.

Η ιστοσελίδα Jutarnji List., σε δημοσίευμά της, αποκαλύπτει ονόματα Κροατών συλληφθέντων, ανάμεσα στους οποίους ένας πρόεδρος κεντρικού συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ένας καρατέκα.

«Όπως επιβεβαίωσε η Jutarnji List, μεταξύ των συλληφθέντων στην Ελλάδα είναι ο Τ.Τ, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπάλληλος μεγάλης εταιρείας του Ζάγκρεμπ, αλλά και πρόεδρος Συνδέσμου Υποστηρικτών της Ντιναμό, του οποίου η έδρα βρίσκεται στα επίσημα κεντρικά γραφεία των BBB».

«Ο Τ. συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ των Boys και Torcida, στις 14 Απριλίου 2019, όταν σημειώθηκαν σε καφέ πριν από αγώνα μεταξύ της Χάιντουκ και της Λοκομοτίβ. Τότε η Αστυνομία είχε συλλάβει 25 άτομα, τα οποία είχε εντοπίσει μέσω καμερών, οι οποίες τους κατέγραψαν να πετάνε καρέκλες και τραπέζια από τη βεράντα.

Ένας άλλος από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια είναι ο Ι.ΚΙ από το Ζάγκρεμπ, που είναι και αυτός ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών, και ο Ν.Κ., κάτοικος Βιέννης, γνωστός ως ένας από τους αρχηγούς των αυστριακών οπαδών της Ραπίντ».

Ένας καρατέκα ανάμεσα στους Κροάτες χούλιγκαν

Το δημοσίευμα συνεχίζει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο «Ι.Λ,. βοηθός προπονητή σε σύλλογο καράτε». Ο προπονητής επιβεβαίωσε τη σύλληψη του βοηθού του στην ιστοσελίδα.

«Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του. Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και πως έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο και Λισαβόνα. Νεότερος, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Εργάζεται, έχει κοπέλα και είναι ο αγαπημένος των παιδιών που προπονεί. Έμαθα ότι η οικογένειά του προσέλαβε δικηγόρο στην Κροατία και προετοιμάζεται για την ανάκριση της Κυριακής».

Το έσκασαν οι επικεφαλής των BBB στην Ιταλία;

Η κροατική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε πως οι επικεφαλής των Bad Blue Boys κατάφεραν να διαφύγουν ακτοπλοϊκώς από την Ελλάδα, πριν η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιήσει τον κόκκινο συναγερμό και ειδοποιήσει τα συνοριακά περάσματα. Οι χούλιγκαν φέρεται να κατέφυγαν στην Ιταλία και από εκεί να επέστρεψαν στην Κροατία.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι η κροατική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα από τις ελληνικές αρχές να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μητρώα των συλληφθέντων.