Skip to main content

Τα... ληγμένα του Μιλόσοσκι και το «κέφι» του Κατρούγκαλου

Τα... ληγμένα που παίρνει ο Μιλόσοσκι, το «κέφι» του Κατρούγκαλου και η νέα αποκάλυψη για τον απίστευτο τέως υπουργό Οικονομικών.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στις γελοίες προκλήσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, υπαινίχθηκε ότι ο κύριος αυτός πρέπει να παίρνει ληγμένα. Μάλλον αυτό το συμβαίνει, αλλά καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάμε για σχοινί. Επειδή αν μετρήσουμε τους ημέτερους σε Βουλή και κυβέρνηση, με παρόμοια συνήθεια, θα χαθούμε στο μέτρημα.

Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για τον απίστευτο αυτόν τύπο, τον Βαρουφάκη (ρώτησα αλλά δεν πήρα απάντηση: τι υπηκοότητα έχει;). Ως και την τύπωση δραχμών ή IOU είχε προετοιμάσει. Και θα έδινε την δουλειά σε ελβετική εταιρία μπλεγμένη σε σκάνδαλα. Φυσιολογική προτίμηση.

Και έχουμε τους συντρόφους να διαμαρτύρονται για τις μηνύσεις εναντίον του, επειδή λένε δεν πρέπει «να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή». Βρε συντρόφια, τον Ανδρέα ποιος τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο; Ποιοι υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι θα στείλουν στα δικαστήρια τους υπουργούς που θα υπογράψουν συμφωνίες μη αρεστές στα βορειοκορεατικά γκρουπούσκουλα; Αυτά δεν είναι ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής;

Πάντως, δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάται ο Βαρουφάκης. Ποτέ κανείς στην Ελλάδα, με τις ίδιες προδιαγραφές και φίλους, δεν μπήκε σε κελί.

Ο Κατρούγκαλος έκανε το κέφι του και τώρα… κολλήσαμε. Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου επιμένουν στο "συμψηφισμό" των προβλεπομένων νέων προσλήψεων στο Δημόσιο για το τέλος του 2015, με τις φετινές. Έτσι, θα καλυφτούν λίγα κενά. Αλλά ο Κατρούγκαλος, με προσωπικές αποφάσεις, αδιαφόρησε για το γενικότερο συμφέρον. Ποιος θα του ζητήσει ευθύνες;

Πολύ χοντρό δούλεμα από τους Τούρκους, με την Δύση να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Με ελικόπτερα και εκατοντάδες αστυνομικούς συνέλαβαν 15 άτομα που στρατολογούσαν τζιχαντιστές. Τους πήγαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα και τους… άφησαν ελεύθερους. Αυτή είναι η συνεισφορά των Τούρκων κατά τους Ισλαμικού Κράτους, ενώ μετρούνται σε εκατοντάδες οι νεκροί και τραυματίες άμαχοι Κούρδοι από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Γερμανός βουλευτής μοιράζεται το σπίτι του με δυο μετανάστες! Δεν πρέπει να κάνει το ίδιο και η Χριστοδουλοπούλου; Κι όχι μόνον αυτή, αλλά όλοι οι «προοδευτικοί». Μας έχουν πρήξει 40 χρόνια στην «κοινωνική ευαισθησία». Ε, λοιπόν, λαμπρή ευκαιρία να την δείξουν στην πράξη. (Σημείωση: Ο Γερμανός βουλευτής είναι του κόμματος της Μέρκελ).

Είμαστε με τα καλά μας ή έχουμε παραφρονήσει εντελώς σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς; Παίρνει 300.000 ο κύριος Καραγκούνης αποζημίωση, για να φύγει από την Εθνική; Και πού είναι η ευαισθησία του κυρίου Καραγκούνη, που υποτίθεται ότι προσλήφθηκε για να εμψυχώσει… το «εθνικό φρόνημα» των παικτών; Και ο οποίος φιλούσε το εθνόσημο, στις επιτυχίες της ομάδας;

Εκτός κι αν παίρνει τα λεφτά, για να μη πηγαίνει για φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι βοήθησε την Εθνική μας. Με την δική του παρότρυνση, χάσαμε από τα Νησιά Φερόε μόνο 2-1. Λίγο είναι, για προκλητικό μισθό, και ακόμη πιο προκλητική αποζημίωση;

Γερμανός διαιτητής, εναντίον του ΠΑΟΚ με Ελληνορώσο ιδιοκτήτη, τι θέλετε να σφυρίζει δηλαδή;. Εντάσσεται κι αυτό, στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. Στον άλλο αγώνα, να βάλουν διαιτητή Ουκρανό.

Καλλισθένης