Skip to main content

Τα media και τα διλήμματα

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου με την πλήρη ενεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται στο κατακόρυφο.
του Σπύρου Νάννου


Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου με την πλήρη ενεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται στο κατακόρυφο. Ο πρωθυπουργός, μέχρι το Σάββατο, έχει προγραμματίσει συγκεκριμένες δράσεις με όπλο τα… media ώστε να διατηρεί το δίλημμα των πρόωρων εκλογών μέχρι την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, οι συναντήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών με συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν την τιμητική τους και αυτό άλλωστε καταγράφεται στον ημερήσιο Τύπο…

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στον ελληνικό λαό ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Με τα σημερινά δεδομένα, και σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της Ιπποκράτους, καταγράφεται σημαντική πρώτη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τις εκλογές του 2009, κάτι που βεβαίως θεωρείται ανησυχητικό γεγονός για την… χώρα, σύμφωνα με όσα διαλαλεί τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Αυτό θα αποτυπωθεί και στις… συνεντεύξεις που θα δώσει σε συγκεκριμένα έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας, ακόμη και το Σάββατο! 

Ειδικότερα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν πολλοί στην Ιπποκράτους τις νέες… οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου προς τους οπαδούς του κόμματος. Αυτό θα συμβεί με δύο συνεντεύξεις του σε μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ) όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει ξανά για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Ωστόσο και όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου, μπορεί να υπάρξει και μια… έκπληξη, χωρίς ωστόσο να την αναφέρον καθώς την κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Άλλωστε, η ίδια τακτική θυμίζουμε πως συνέβη και με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Να ση μειωθεί ιδιαίτερα και όπως επισήμανε στη voria.gr κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ο ρόλος των media θεωρείται καθοριστικός όσον αφορά το αποτέλεσμα. Αυτό βεβαίως ισχύει και σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς πως λειτουργούν τις τελευταίες εβδομάδες στην κυβέρνηση. Οι συναντήσεις με ανθρώπους που στο παρελθόν αποτελούσαν κόκκινο πανί, έχουν την τιμητική τους ενώ οι βαρύγδουποι τίτλοι δεν λείπουν, δείχνοντας ωστόσο την ίδια κατεύθυνση…  
Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, γνωρίζουν την δύναμη των Μέσων και ήδη ο προγραμματισμός στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση για να περάσει τα μηνύματα της… τελευταίας στιγμής στους ψηφοφόρους. 

Εξάλλου, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ ή του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου την Παρασκευή, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο την προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ για αυτές τις Εκλογές. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Με λίγα λόγια, στο Μέγαρο Μαξίμου συντηρούν το θέμα της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη με κάθε τρόπο, αυτή άλλωστε η τακτική έχει δώσει στο Κίνημα μια σχετική ανάσα σε ότι αφορά τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ που δεν περνούν και τις καλύτερες ημέρες.

Όσον αφορά την 7η Νοεμβρίου, θεωρείται κρίσιμη ημερομηνία και ήδη οι πρώτες προτάσεις για το τι θα πει ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ των εκλογών έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι. Απλά να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις, η προοπτική των εκλογών θεωρείται σίγουρη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου…