Skip to main content

ΠΚΜ: Εκπλήξεις στις εκλογές των μελών της Οικονομικής Επιτροπής

Αποδοκιμασία δια της ψήφου για τους δυο υποψήφιους της παράταξης Ιωαννίδη κ.κ. Ανδρίτσο και Μπασδάνη, που εξελέγησαν με τη... δεύτερη.

Ενδιαφέρον πολιτικά είχαν οι εκλογές για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς οι δυο υποψηφιότητες για τα τακτικά μέλη της αντιπολίτευσης από την παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους των υπόλοιπων περιφερειακών συμβούλων, προκειμένου να εκλεγούν από την πρώτη ψηφοφορία και χρειάστηκε να γίνει δεύτερη...

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των τακτικών μελών της παράταξης του Απόστολου Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», που ψηφίστηκαν από το σύνολο των 43 συμβούλων της παράταξης και κάποιους συμβούλους της αντιπολίτευσης (πήραν από 44 ως 51 ψήφους), ευρεία πλειοψηφία πήραν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) με 49 ψήφους και Δημήτρης Μούρνος (Συμμετέχω) με 48 ψήφους. Οι κ.κ. Ανδρίτσος και Μπασδάνης όμως αν και προέρχονται από τη μείζονα αντιπολίτευση δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Αντιθέτως, φαίνεται ότι ψηφίστηκαν μόνο από την αντιπολίτευση (περίπου 24 ψήφοι) και από τη συμπολίτευση πήραν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ψήφους. Συγκεκριμένα, στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Ανδρίτσος πήρε 27 ψήφους και ο κ. Μπασδάνης 26.

Στη δεύτερη ψηφοφορία μόνο για τους δυο αυτούς υποψήφιους ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ανδρίτσος πήρε 37 ψήφους, όπως και ο κ. Μπασδάνης .

Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ερμηνεύτηκε ως δυσαρέσκεια και συνεπώς αποδοκιμασία της στάσης των δυο περιφερειακών συμβούλων της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο, την ώρα που οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απολάμβαναν της συναίνεσης του σώματος και της ευρείας αποδοχής τους, παρότι ανήκουν σε παρατάξεις με σαφώς μικρότερο αριθμό περιφερειακών συμβούλων. Κρίσιμο ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν οι ψήφοι της συμπολίτευσης και πιθανώς και της ίδιας της παράταξης Ιωαννίδη, στους περιφερειακούς συμβούλους των οποίων είναι προφανές ότι οι κ.κ. Ανδρίτσος και Μπασδάνης δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα...

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αλφαβητικά):

-Συνδυασμός πλειοψηφίας «Αλληλεγγύη»:

1.Ευστάθιος Αβραμίδης – 51 ψήφοι

2.Παύλος Θωμαΐδης - 50 ψήφοι

3.Νίκη Καρατζιούλα – 44 ψήφοι

4.Χρήστος Μήττας – 48 ψήφοι

5.Σωτήριος Μπάτος – 48 ψήφοι

6.Δημήτριος Τζηρίτης - 51 ψήφοι

-Συνδυασμοί μειοψηφίας:

1.Ιωάννης Ανδρίτσος («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 27 ψήφοι (εξελέγη σε δεύτερη ψηφοφορία με 37 ψήφους)

2.Γεώργιος Θεοδωρόπουλος («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα») – 49 ψήφοι

3.Δημήτριος Μούρνος («Συμμετέχω») – 48 ψήφοι

4.Αθανάσιος Μπασδάνης («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 26 ψήφοι (εξελέγη σε δεύτερη ψηφοφορία με 37 ψήφους)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αλφαβητικά):

-Συνδυασμός πλειοψηφίας «Αλληλεγγύη»:

1.Βασίλειος Βασιλειάδης – 40 ψήφοι

2.Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη – 38 ψήφοι

3.Κωνσταντίνος Κούης - 43 ψήφοι

4.Γεώργιος Τσαλώνης – 45 ψήφοι

5.Δημήτριος Τσιμήτρης – 46 ψήφοι

6.Μιχαήλ Χριστόπουλος – 44 ψήφοι

-Συνδυασμοί μειοψηφίας:

1.Δαμιανός Ανδρέου («Οικολογία - Αλληλεγγύη») – 37 ψήφοι

2.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 42 ψήφοι

3.Νιόβη Παυλίδου («Πολίτες Μπροστά») – 39 ψήφοι

4.Δέσποινα Χαραλαμπίδου («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα») – 38 ψήφοι