Skip to main content

Τα οφέλη της Ασφάλισης Πιστώσεων – Εγγυήσεων στο επίκεντρο εκδήλωσης των ΕΑΕΕ, ΣΕΒΕ και ΕΒΕΘ

Τι αναφέρθηκε στην εκδήλωση

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ – Σύνδεσμο Εξαγωγέων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τα οφέλη της Ασφάλισης Πιστώσεων – Εγγυήσεων στην προστασία των επιχειρήσεων από την αφερεγγυότητα και την υγιή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄ αντιπρόεδρος ΕΒΕΘ -το οποίο και φιλοξένησε την εκδήλωση- απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν αντίληψη των κινδύνων που αντιμετωπίζουν και να ασφαλίζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, υλικά και άυλα. «Η σημερινή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για τα μέλη του ΕΒΕΘ και του ΣΕΒΕ και στοχεύει στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γνωρίσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα εργαλεία των Ασφαλίσεων Πιστώσεων & Εγγυήσεων», σημείωσε ο κ. Βλαχογιάννης.

Ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος ΣΕΒΕ ανέφερε πως το ρίσκο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των επιχειρήσεων εξαγωγών. «Το 80% των εξαγωγών γίνεται από το 20% των επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Διαμαντίδης. «Πρέπει να δοθεί έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, αναλαμβάνοντας υπολογισμένα ρίσκα. Η Ασφάλιση Πιστώσεων βοηθά σημαντικά τη βιώσιμη ανάπτυξη των εξαγωγών», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Ακολούθησε παρουσίαση από του εκπροσώπους της Επιτροπής Πιστώσεων και Εγγυήσεων της ΕΑΕΕ, Γεράσιμο Τζέη πρόεδρο, Έλενα Κουβανίδη και Χάρη Παναγιωτόπουλο, μέλη.

Οι ομιλητές ανάφεραν πως η Ασφάλιση Πιστώσεων είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο, που παρέχει πρόληψη των επισφαλειών, μέσω συνεχούς πληροφόρησης και παρακολούθησης των πελατών των ασφαλισμένων επιχειρήσεων, αποζημίωση σε περίπτωση μη πληρωμής των απαιτήσεων, καθώς και διεκδίκηση και είσπραξη των απαιτήσεων, είτε δικαστικά ή εξώδικα.

Εξήγησαν διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους η Ασφάλιση Πιστώσεων είναι απαραίτητο εργαλείο για την εξαγωγική επιχείρηση στο σύγχρονο ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Εστίασαν, τέλος, στα οφέλη που προσφέρει η Ασφάλιση Πιστώσεων στους εξαγωγείς με έμφαση στον αντικειμενικό πιστωτικό έλεγχο που διεξάγουν οι εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση Πιστώσεων, την προφύλαξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της ρευστότητας και την παροχή ενός οικονομικού εργαλείου, παρουσιάζοντας πραγματικά παραδείγματα.

Η παρουσίαση για την Ασφάλιση Πιστώσεων είναι διαθέσιμη εδώ.

Την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο κανάλι της ΕΑΕΕ στο youtube εδώ.