Skip to main content

Ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς από το πρώτο κύμα χιονιά για φέτος

Εξαιτίας του χιονιά στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, νταλίκες δίπλωσαν στους δρόμους, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους - Ουρές έως και 15 χλμ

Ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το πρώτο, ουσιαστικά, κύμα χιονιά που πλήττει για φέτος τη χώρα.

Χθες, και ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρώτο κύμα εξόδου για τα Χριστούγεννα, εξαιτίας του χιονιά στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, νταλίκες δίπλωσαν στους δρόμους, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν στις εθνικές οδούς. Αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους για οκτώ ώρες και να σχηματιστουν ουρές που έφθαναν και τα 15 χλμ.στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Πρόβλημα υπήρξε και στο 132ο χλμ, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω χιονιού. Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ στο συγκεκριμένο ρεύμα, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία από το 124ο έως το 152ο χιλιόμετρο.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε αργά το βράδυ όταν τα καιρικά φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση, τα αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω προβλημάτων απομακρύνθηκαν, οι δρόμοι καθαρίστηκαν.

Για να εξυπηρετηθούν όσοι «κόλλησαν» επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα βρέφος μόλις μερικών ημερών!Το καράβι επρόκειτο να αναχωρήσει από Αρκίτσα για Αιδηψό με την άφιξη και του τελευταίου αυτοκινήτου που καθυστέρησε εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας στο ύψος του Μαρτίνου.

Προβλήματα αργά τη νύχτα υπήρχαν και στην Εθνική Οδό, από Αφίδνες μέχρι Μαλακάσα, καθώς η Τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σημείο.