Skip to main content

Τετ α τετ Τσακαλώτου - Σαπέν στο Παρίσι την Τετάρτη

Οι επαφές των δύο υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της επικείμενης συνεδρίασης του EuroWorking Group, στις 12 Ιανουαρίου.

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, στόχος της συνάντησης, η οποία θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 17.00 (τοπική ώρα), είναι η συμβολή της Γαλλίας στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Οι επαφές των δύο υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της επικείμενης συνεδρίασης του EuroWorking Group, στις 12 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα φανεί κατά πόσο εξακολουθεί να ισχύει το ιδιαίτερα αισιόδοξο σενάριο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Συνεχίζοντας στο «μέτωπο» της οικονομίας και ιεραρχώντας τους κυβερνητικούς στόχους, ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι άμεση προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚT.