Skip to main content

Θανατική ποινή για τον δράστη της Ν. Υόρκης ζητεί ο Τραμπ

Πρέπει να επιβληθεί θανατική ποινή στον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης έγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την επιβολή θανατικής ποινής στον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης ήταν χαρούμενος και ζήτησε να κρεμάσει τη σημαία του ΙΚ στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο. Σκότωσε οκτώ ανθρώπους, τραυμάτισε βαριά 12. Πρέπει να του επιβληθεί θανατική ποινή» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Για άτομο που ριζοσπαστικοποιήθηκε εντός των ΗΠΑ και όχι στο εξωτερικό, αλλά το οποίο εμπνεύστηκε ή και διατηρεί σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, αναφερόμενος στον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μανχάταν την Τρίτη.

Ο δράστης άφησε χειρόγραφο μήνυμα στο οποίο δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει συνταχθεί στα αραβικά, κοντά στο όχημα του, διευκρίνισαν μιλώντας στους New York Times δύο αξιωματουχοι των δυνάμεων της τάξης που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Δύο άλλες πηγές δήλωσαν πάντως στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα ότι τίποτε δεν επιτρέπει σ' αυτό το στάδιο να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στον δράστη και την τζιχαντιστική οργάνωση και πρόσθεσαν ότι μάλλον «εμπνεύσθηκε» από την οργάνωση.

Η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), κατά μήκος του ποταμού Χάντσον, όπου βρισκόταν πλήθος ανθρώπων. Ο άνδρας έριξε το φορτηγάκι που οδηγούσε πάνω σε ποδηλάτες και διαβάτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11.

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός δεύτερου ατόμου, το οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται με το μακελειό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, έχει εξαπολύσει το FBI.

Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για άνδρα 32 ετών, επίσης από το Ουζμπεκιστάν, χώρα καταγωγής του 29χρονου δράστη της επίθεσης με φορτηγάκι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άτομα.

Σε βάρος του οδηγού του οχήματος, Σαϊφούλο Σαΐποφ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παροχή στήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.